Ward

Leuk dat u op de een of andere manier op deze website terecht bent gekomen, welkom! Ik ben Ward de Vries en ben 16 jaar en ik ga de komende jaren volg ik de opleiding: Film en Audiovisuele media (hbo) aan de DutchFilmersAcademy (DFA) in Hilversum. Op de DFA worden leerlingen opgeleid tot 'allround filmprofessionals', visuele creativiteit en ondernemerschap worden verbonden in de opleiding.

Vanaf kleins af aan ben ik al geïnteresseerd in foto en video, het begon allemaal met de eerste iPhone van mijn moeder. Op de middelbare school kregen we steeds vaker filmprojectjes, voor het vak Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV) bijvoorbeeld. Dit vond ik altijd erg leuk en ik was dan altijd ook zeer gemotiveerd. Toendertijd wilde mijn zusje een YouTube-kanaal beginnen over haar verzorgpony's. Hier is mijn passie voor filmen echt begonnen, ik filmde, monteerde en publiceerde video's zo vaak als het kon. 

Een jaar geleden heb ik mijn eerste digitale spiegelreflexcamera aangeschaft, hiermee had ik veel meer controle over mijn foto's en video's. Vervolgens heb ik mijn apparatuur uitgebreid met verschillende microfoons, lenzen en stabilisatoren. Dankzij deze investeringen ben ik veel kritischer en professioneler naar mijn werk gaan kijken.

De collega's van Youks moeder zijn naar ons toegekomen met de vraag of we drie video's wilden maken. Dit was voor ons onze eerste echte betaalde opdracht en we hebben daarom alles bij elkaar gehaald om mooie video's te produceren. Deze drie video's zijn o.a. te zien in ONS WERK en op het YouTube-kanaal van Twynstra Gudde.

Instagram: @warddevries

Youk

Welkom op onze site. Ik ben Youk, 16 jaar en woon net zoals Ward in Diepenveen. Ik zit op het vwo in klas 4 op het Etty Hillesum Lyceum (locatie Het Vlier). Mijn eerste drie jaar op de middelbare school zat ik bij Ward in de klas maar na de derde klas ben ik in Deventer naar school gegaan.  

Sinds de basisschool zijn Ward en ik al bezig met filmpjes maken. We filmden toendertijd stop-motion filmpjes van LEGO met een iPad van onze ouders.  Met de vereenvoudigde iPadversie van iMovie monteerden we deze beelden en plaatsten deze vervolgens op YouTube. 

Na de basisschool heeft mijn moeder mij een beetje aangestoken, want ze fotografeert al langer en ik vond het altijd erg interessant wat ze deed.  Ik ging steeds vaker foto's met haar (camera) maken. Door o.a. YouTube ben ik nog meer geïnteresseerd geraakt in (lucht)fotografie. Hierdoor ging ik op zoek naar een eigen drone en een camera. Na veel sparen kocht ik mijn eerste drone (Phantom 3 STD) en een jaar later mijn eerste DSLR van Canon. Daarna breidde ik mijn camera-apparatuur uit met onder andere een Flycam en een Ronin-M. Mijn camera-apparatuur heb ik het meest gebruikt voor vakanties, shortfilms en voor schoolprojecten, maar sinds dit jaar ook voor bedrijven als Twynstra Gudde en PeelPioneers. 

Instagram: @youkbrussel