Ward

Leuk dat u op de een of andere manier op deze website terecht bent gekomen, welkom! Ik ben Ward de Vries en ben 17 jaar en de komende jaren volg ik de opleiding: Film en Audiovisuele media (hbo) aan de DutchFilmersAcademy (DFA) in Amsterdam. Op de DFA worden leerlingen opgeleid tot 'Film en AV-media professional', visuele creativiteit en ondernemerschap worden verbonden in de opleiding.

Vanaf kleins af aan ben ik al geïnteresseerd in foto en video. Op de middelbare school kregen we steeds vaker filmprojectjes. Dit vond ik altijd erg leuk en ik was dan altijd ook zeer gemotiveerd. Toendertijd wilde mijn zusje een YouTube-kanaal beginnen. Hier is mijn passie voor filmen echt begonnen, ik filmde, monteerde en publiceerde video's zo vaak als het kon. Twee jaar geleden heb ik mijn eerste digitale spiegelreflexcamera aangeschaft, hiermee had ik veel meer controle over mijn foto's en video's. Vervolgens heb ik mijn apparatuur uitgebreid met verschillende microfoons, lenzen en stabilisatoren. Dankzij deze investeringen ben ik veel kritischer en professioneler naar mijn werk gaan kijken.

Collega's van Youks moeder zijn naar ons toegekomen met de vraag of we drie korte video's wilden maken. Dit was voor ons onze eerste echte betaalde opdracht en we hebben daarom alles bij elkaar gehaald om mooie video's te produceren. Deze drie video's zijn o.a. te zien op het YouTube-kanaal van Twynstra Gudde.

Hedendaags groeit Apertura Motions steeds meer, Twynstra Gudde is een van onze vaste klanten geworden. Daarnaast ontwikkelen wij ons ook veel op het maken van aftermovies voor Het Burgerweeshuis, een poppodium in Deventer.

Instagram: @warddevries

Youk

Welkom op onze site. Ik ben Youk, 17 jaar en woon  in Diepenveen.

Sinds de basisschool zijn Ward en ik al bezig met filmpjes maken. We filmden toendertijd stop-motion filmpjes van LEGO met een iPad van onze ouders.  Met de vereenvoudigde iPadversie van iMovie monteerden we deze beelden en plaatsten deze vervolgens op YouTube. 

Door o.a. YouTube ben ik nog meer geïnteresseerd geraakt in (lucht)fotografie en videografie. Uren zelfstudie en uren filmpjes maken en bewerken heeft ervoor gezorgd dat wij op jonge leeftijd professionele video's maken voor veel verschillende klanten.  In december 2018 zijn we ons bedrijf gestart doordat we een opdracht kregen van Twynstra Gudde. Na dat we zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel hebben we onder andere opdrachten gehad voor PeelPioneers en D66 en poppodia als  Het Burgerweeshuis Deventer. Ook beginnen we in het festivalseizoen met het filmen van onder andere Deventer op stelten en de Deventer Kick Off. 

Instagram: @youkbrussel